mandag, juli 11, 2011

En ny arbejdsuge er begyndt, og jeg fortsætter med at hjælpe min kollega med den gamle kontorbygning ude i Ivigtut.
Som det ses på billedet er der jo tydelig forskel på før og efter i vores behandling af det gamle træhus. Ca. halvdelen af bygningerne omkring Kryolitminen, har stort set stået urørt siden den lukkede endeligt for snart 30 år siden. Flere står med skader både ude og inde, og træbeklædningerne står med afskallet maling og grå vindtørre brædder.
Ved første øjekast er det nærliggende at anse det for håbløst at genskabe nogle af husene, men alligevel har man formået at bringe nyt liv i et gammelt beboelseshus, der nu huser det flotte sten og mineral museum. Nu er turen kommet til kontorhuset, der ligger lige ved siden af. Her tager kommunens egne folk og vort firma fat både ude og inde i forsøget på at genskabe noget af det oprindelige lønkontor og samtidig udvide de eksisterende udstillinger ovre fra museet.
At bygningerne overlever de mange år, overladt til vind og vejr, skyldes for en stor del den lave luftfugtighed, der kun udtørrer træet og ikke skaber råd, som vi ellers kender som et stort problem i DK.
En stille og grå aften indbød til en tur ud på Laksepynten's yderste spids for at kigge på is....
Billeder af isen og Kugnait : HER.