fredag, juli 22, 2011

Vores lokale "ugeavis", Grønlands Kommando Ugeorientering, udkom i dag med rejseplanen for milflighten 1 august, hvor jeg skal med.
Den byder på en lidt anderledes afvikling, end det vi ellers har set i et stykke tid. Flyet til Ålborg afgår fra Narsarsuaq mandag d. 1/8, men allerede om søndagen begynder vi at bevæge os fra Grønnedal. Om morgenen afgår kutteren Tulugaq med gods og passagerer, men lidt udenfor det normale, afgår der en ekstra helikopter om eftermiddagen, og her skal jeg med. Vi og de sejlende bliver indlogeret for natten på hotellet i Narsarsuaq; Besøg det : HER. Mandag afgår endnu en helikopter fra Grønnedal om formiddagen, og hermed skulle alle gerne blive samlet til den videre tur mod DK.
Indlægget i Ugeorientering er også en påmindelse om tiden i Grønland er ved at være slut for denne gang.
Med en uges tid tilbage kunne man godt ønske sig en bedre vejrudsigt end den som ses nedenfor, der varsler en fortsat grå og regnfuld hverdag i Grønnedal :(

Det betyder også et farvel til en dagligdag i vores "barak".
Rejsende håndværkere har altid boet lidt primitivt på Grønland, og tidligere kunne man også forstå udtrykket "barak" når boligen skulle beskrives, for her var kun det allermest nødvendige, og ofte i slidt stand.
Helt så galt er det ikke mere, men målt i forhold til stationens øvrige beboere, som enten har flere og større rum eller eget hus eller lejlighed, har vi ikke meget plads at gøre med.
Jeg har lagt en billedsamling : HER, der viser boligforholdene for os der er civilarbejdere hos Danstruct. Den enkelte medarbejder har et ganske lille værelse med skrivebord, seng og stort klædeskab. Dertil kommer eget lille toilet med bad. I den ene ende ligger indgang, vaskerum, fælles køkken i forbindelse med opholdsstue og derfra er der adgang til fordelingsgang og værelser. Alt i alt udemærkede forhold.
Glimt af lidt tidsfordriv sidst på dagen: