mandag, juli 18, 2011

Milflight-dag. En grå og blæsende dag, som ikke vil ligge i min hukommelse som den mest spændene............
Endnu en udskiftning er gennemført. Næsten. Mens jeg skriver dette indlæg er "Knud Rasmussen" på vej mod Grønnedal med passagerer og gods fra Danmark, og de forventer at ankomme omkring klokken 23.
Men ellers forløb alt vist efter planen, med rettidige flyvninger mellem Narsarsuaq og Ålborg. Også Helikopterflyvningerne blev klaret trods heftig vind fra sydøst.
S-61 fotos : HER.

Når man står ud af helikopteren og forlader landingspladsen, passerer man dette skilt, eller måske rettere, tre skilte.
Skiltet øverst til venstre er blevet historisk efter kommune sammenlægningen 1 januar 2009, hvor Ivittuut er kommet ind under storkommunen Kommuneqarfik Sermersooq. Sådan kommer det også til gå med det til højre, da kommandoerne på Grønland og Færøerne skal lægges sammen til Arktisk Kommando.
Det fører os til skiltet nederst, som byder velkommen til Grønnedal som i år kan fejre 60 års jubilæum. Mange års broget historie, hvor vi er en del, der hver især har efterladt et stort eller lille aftryk for eftertiden. Nogen har markeret sig ved synligt at have udrettet ting og sager på stationen, mens andre har plantet sig i vores hukommelse som de mennesker de var på godt og ondt.
Om Grønnedal også snart bliver historie ved vi måske allerede i den kommende måned. Her skulle der blive taget beslutning om Arktisk Kommando's fremtidige placering i Grønland.
Vi venter med spænding!...............