
Igen har det regnet det meste af dagen.
Jeg valgte at bruge lidt tid med fiskestangen langs fjorden i håbet om at møde en laks.
De er her fra august til november, hvor de har forladt de amerikanske og europæiske kyster for at tage på ædetur ved Grønland. Det er nok nogle af dem der bliver fanget her, men ved elven i Kapisillit i Godthåbsfjorden findes den eneste laksestamme af grønlandsk oprindelse.
Af hensyn til bestanden er der en del restriktioner i fiskeriet, som betyder at der kun må fanges til eget forbrug og til handel på brædtet, institutioner og restauranter.
Nogle af stationens folk har allerede været ude og sætte garn, og der er også blevet landet nogle fine laks, hvor den største mig bekendt var på omkring 7,5 kg.
Den almindelige opfattelse er, at det ikke kan lade sig gøre at fange dem med stang, og de som gennem tiden har forsøgt, har også måtte give fortabt. Jeg mødte da heller ikke nogen på dagens tur; kun de allestedsværende fjordtorsk og en enkelt ørred ;)
Jeg tror nu godt det kan lade sig gøre, men det kræver lidt indsigt i hvilke steder de kan nås fra kysten, hvornår og under hvilke omstændigheder (vejr, tidevand osv.).
Da de kan fanges så mange andre steder, så hvorfor ikke også her?..........

Sammen med fjeldrevling, danner mosebølle store sammenhængende partier af grønt dække langs fjorden.
Mosebølles små bær kaldes lidt forkert "blåbær". Den "rigtige" findes kun et enkelt sted længere sydpå, men pyt med det; de er indenfor de seneste par uger kommet frem overalt, og er en dejlig spise, som jeg tager en del af når jeg færdes ude.
Jeg synes de smager særlig godt, når de nydes på en dag som i dag, hvor regnen gør dem fugtige og kølige...... MUMS :)

Mens storblomstret gederams trives i elvlejernes stenede bunde og på grusede flader, ses den ranke slægtning, smalbladet gederams, på lidt mere frodige arealer og skyder, som det ses på billedet, gerne i vejret for at få del i sollyset.